Dječji žiri i Žiri mladih

I ove godine, na Festivalu prava djece okupili smo učenike i učenice osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske koji će činiti postave Dječjeg žirija i Žirija mladih! Oni na Festivalu imaju važnu ulogu procijeniti kratke filmove svojih vršnjaka i odabrati pobjedničke radove – filmove koji svojim tematskim i umjetničkim izričajem najbolje opisuju stanje djece i mladih u Hrvatskoj danas i pitanja koja ih okupiraju. 

U online edukaciji, koja se svake godine odvija prije festivala, oba žirija upoznala su se s glavnim obilježjima filmskog jezika i kriterijima vrednovanja filmskog djela, kao i s prilagodbom filma za slijepe i gluhe osobe. 

Edukaciju oba žirija vodila je filmologinja Nika Petković.  

 

Dječji žiri – za filmove u programu Dječje stvaralaštvo 

 

Goran Horvat iz OŠ Gvozd u Gvozdu, koji ima zanimljiv hobi – u slobodno vrijeme voli istraživati struju i sve u vezi struje. 

Hana Krešić iz OŠ Odra u Zagrebu, kojoj je gluma najveća strast u životu, što će joj sigurno pomoći u ocjenjivanju filmova. 

Luana Lukša iz OŠ Maria Martinolića u Malom Lošinju, koja kaže da voli gledati filmove jednako koliko ih voli i stvarati. 

Žiri mladih – za filmove u programu Stvaralaštvo mladih 

 

Ben Lacković iz Gimnazije Josipa Slavenskog u Prelogu, koji u slobodno vrijeme voli čitati povijesne i kriminalističke knjige i družiti se s prijateljima. 

Gita Špoljarić iz Srednje škole Marka Marulića u Slatini, koju zanima progovarati o pravima djece i mladih kroz vlastito filmsko stvaralaštvo 

Iva Jakopović iz Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru, koja voli proučavati utjecaj medija na društvo. 

Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
Festival prava djece - 2024.
Sva prava pridržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content