Žiri

S velikim zadovoljstvom i ove smo godine na 14. festivalu prava djece okupili učenike i učenice osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske sa svrhom formiranja Dječjeg žirija i Žirija mladih. Oni su na Festivalu imali važnu ulogu, procjeniti kratke filmove stvaralaštva djece i mladih. Članovi žirija upoznali su se kroz online susrete i razgovore, a priliku za upoznavanjem uživo dobili su na dvodnevnoj edukaciji u Zagrebu. Edukacije su im vodile filmska kritičarka i pedagoginja Višnja Vukašinović, predsjednik Alternatora Domagoj Morić i Katarina Ivče Farnell i Tea Bešić ispred Festivala. Na edukaciji su se upoznali s glavnim obilježjima filma, ali i prilagodbom filma za slijepe i gluhe osobe. Također, članovi oba žirija pogledali su filmove, dijelili razmišljanja i napisali osvrte o pogledanom.

S ponosom vam predstavljamo članove Dječjeg žirija za osnovnu školu:

  • David Novogradec iz OŠ Tituša Brezovačkog u Zagrebu, koji je član dramske skupine kazališta ''Teatar Tirena'', a u slobodno vrijeme ide na tenis i dodatni njemački.
  • Magdalena Šupica iz Osnovne škola Dragalić, koja sudjeluje u radu dramsko-medijske skupine, a u slobodno vrijeme najviše voli slušati glazbu, crtati, šetati.
  • Nina Pezelj iz OŠ Pećine, Rijeka koja pohađa školu stranih jezika, trenira odbojku, a u slobodno vrijeme obožava čitati i gledati filmove.

Predstavljamo vam i Žiri mladih za srednju školu:

  • Dora Alkić iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, a koja se u slobodno vrijeme bavi glumom i voli čitati.
  • Borna Černe iz Gimnazije Pula, koji je član Erasmus projekta u školi, a u slobodno vrijeme svira bas gitaru.
  • Gabrijela Ivanjko iz Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana u Ogulinu, UNICEF-ova Ambasadorica za prava djece i mladih koja u slobodno vrijeme sudjeluje u raznim manifestacijama i udrugama u gradu Ogulinu (Klub mladih, Udruga žena, suradnje s DGV-om i DND-om...)

Oba žirija će odabrati film koji najbolje opisuje stanje djece i mladih u Hrvatskoj danas i teme koje ih muče.

Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
© Copyright 2022 - Festival prava djece- Sva prava pridržana
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram