Dječji žiri i žiri mladih

S velikim zadovoljstvom i ove smo godine na 14. Festivalu prava djece okupili učenike i učenice osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske sa svrhom formiranja Dječjeg žirija i Žirija mladih. Oni na Festivalu imaju važnu ulogu procijeniti kratke filmove stvaralaštva djece i mladih. Članovi žirija upoznali su se kroz online susrete i razgovore, a priliku za upoznavanjem uživo dobili su na dvodnevnoj edukaciji u Zagrebu. Edukacije su vodile filmska kritičarka i pedagoginja Višnja Vukašinović, predsjednik udruge Alternator Domagoj Morić i Katarina Ivče Farnell i Tea Bešić s Festivala prava djece. Na edukaciji su se upoznali s glavnim obilježjima filma, ali i prilagodbom filma za slijepe i gluhe osobe. Također, članovi oba žirija pogledali su filmove, dijelili razmišljanja i napisali osvrte o pogledanom.

Dječji žiri za osnovnu školu:

  • David Novogradec iz OŠ Tituša Brezovačkog u Zagrebu je član dramske skupine kazališta Teatar Tirena, a u slobodno vrijeme igra tenis i uči njemački jezik.
  • Magdalena Šupica iz OŠ Dragalić sudjeluje u radu dramsko-medijske skupine, a u slobodno vrijeme najviše voli slušati glazbu, crtati i šetati.
  • Nina Pezelj iz OŠ Pećine, Rijeka pohađa školu stranih jezika, trenira odbojku, a u slobodno vrijeme voli čitati i gledati filmove.

Žiri mladih za srednju školu:

  • Dora Alkić iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu u slobodno vrijeme bavi se glumom i voli čitati.
  • Borna Černe iz Gimnazije Pula član je školskog Erasmus projekta, a u slobodno vrijeme svira bas gitaru.
  • Gabrijela Ivanjko iz Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana u Ogulinu je UNICEF-ova ambasadorica za prava djece i mladih. U slobodno vrijeme sudjeluje u radu raznih ogulinskih manifestacija i udruga (Klub mladih, Udruga žena, Dječje gradsko vijeće, Društvo Naša djeca).

Oba žirija će po završenom Festivalu prava djece odabrati film koji najbolje opisuje stanje djece i mladih u Hrvatskoj danas i teme koje ih muče.

Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
© Copyright 2022 - Festival prava djece- Sva prava pridržana
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram