Žiri

DJEČJI ŽIRI I ŽIRI MLADIH

Na ovogodišnjem 13. festivalu prava djece oformili smo Dječji žiri i Žiri mladih. Članovi žirija su učenici i učenice osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Oni će na ovogodišnjem Festivalu procjenjivati kratke filmove djece i mladih iz blokova stvaralaštva „Školski objektiv“ za osnovne škole i „Mislim, dakle, snimam“ za srednje škole. Članovi žirija su se u protekla tri mjeseca kroz redovite online susrete pobliže upoznavali s glavnim obilježjima filma, ali i prilagodbom filma za slijepe i gluhe osobe. Edukacije su im vodile filmska kritičarka i pedagoginja Višnja Vukašinović, predsjednica Alternatora Ana Žnidarec Čučković i Jana Šivak i Katarina Ivče Farnell ispred Festivala. 

Žiri mladih za osnovnu školu

Ocjenjuju filmove stvaralaštva djece "Školski objektiv"

Corina Kovačić

Ja sam Corina Kovačić, imam 13 godina i idem u 7. razred. 
Članica sam medijske grupe, jako volim snimanje filmova i umjetnost.

Emma Sofia Pereira Sajko

Moje ime je Emma Sofia Pereira Sajko, ali svi me zovu Emma. Rođena sam 8. 6. 2008. Imam 13 godina i idem u OŠ Borovje. Volim crtati, pjevati i vrlo sam glasna.

Petra Kušec

Zovem se Petra Kušec. Volim provoditi vrijeme s prijateljima i obitelji. U slobodno vrijeme volim čitati i gledati filmove. Također sam u školi uključena u razne izvannastavne aktivnosti, a najaktivnija sam u novinarskoj skupini gdje pišem za digitalni list Klinček.

Žiri mladih za srednju školu

Ocjenjuju filmove stvaralaštva mladih „Mislim, dakle, snimam“:

Aleksej Leon Gajica

Ja sam Aleksej Leon Gajica, UNICEF-ov sam ambasador za prava djece i mladih. Trenutno sam prvi razred MIOC-a u Zagrebu. U slobodno vrijeme bavim se glumom, te volim istraživati stvari na internetu. Najviše volim putovati i upoznavati nove ljude koji su različiti od mene jer se od svakoga da nešto naučiti. Nakon napornog dana u školi najdraže mi je otići u šetnju po Maksimiru.

Lucija Cerovec

Moje ime je Lucija, imam 17 godina i dolazim iz Zagreba. Osim što sam učenica ja sam i sestra, kćer, polaznica dramskog studija ZKM-a, zborašica, ljubiteljica knjiga i umjetnosti, prijateljica te odnedavno i članica srednjoškolskog žirija Festivala prava djece. Volim školu, a sebe bih opisala kao ambicioznu, nasmješenu i otvorenu.

Nina Topić

Nina Topić, 17 godina, učenica SŠ Jure Kaštelan, Omiš. Sviram klarinet i saksofon, volim sudoku i naravno filmsku umjetnost, sa posebnim naglaskom na dramu te komediju. Sudjelovala sam u raznim glumačkim organizacijama poput Gradskog kazališta mladih Split, Playdrama, FROOOM!, itd. Već godinu dana s ponoso nosim titulu ambasadorice UNICEFA za prava djece i mladih, te sam nerijetko dio i njihovih radionica poput UPSHIFT-a te Innovation Academyja.
Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
© Copyright 2020 - Festival prava djece- All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram