Radionice za djecu

Sve festivalske radionice za učenike osnovnih škola će se održavati online, a termini se dogovaraju pojedinačno s nastavnicima, odnosno školama. Broj mjesta na radionicama je ograničen – za svaki termin može se prijaviti do jedan razredni odjel. 

Radionica: #UPRAVLJAM SVOJIM VREMENOM

Najnovija istraživanja pokazuju da više od 30 % učenika u Hrvatskoj koristi internet više od četiri sata dnevno, a notifikacije i novosti na društvenim mrežama provjeravaju odmah bez obzira što se događa u njihovom realnom okruženju. Kod oko 20 % učenika manifestiraju se problemi vezani uz prekomjerno korištenje interneta, među kojima je i ovisnost, što znači da ne upravljaju svojim slobodnim vremenom svjesno i odgovorno. Cilj radionice #Upravljam svojim vremenom je osnažiti kod učenika vještine kritičke analize i promišljanja digitalnih sadržaja koje konzumiraju te osvijestiti ih o ulozi svih oblika medija u zaštiti i promicanju njihovih prava. 

Voditeljica: Ivana Sučić

Ivana Sučić diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a od 2007. godine radio kao novinarka i urednica u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskoga radija. U radijskim emisijama, reportažama i prilozima prati formalni i neformalni obrazovni sustav, propituje obrazovne politike, analizira te promiče prava i potrebe djece, mladih, studenata, učitelja i ostalih dionika obrazovnog sustava. Dio svog rada usmjerila je i prema medijskom opismenjavanju kolega i kolegica, ali i svih koji imaju važnu ulogu u odgoju djece i mladih. Višestruka je dobitnica Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja. 

#Zabava i učenje u jednom – Upoznaj Europsku uniju kroz Kutak za učenje!

O Europskoj uniji možete učiti i kroz uzbudljive i informativne kvizove! Saznajte više o zemljama članicama EU, kulturi i jezicima, povijesti, novcu… a sve na poveznici Kutak za učenje (europa.eu)

Kvizovi su dostupni 24/7 tako da možete učiti i zabavljati kada god to poželite.

Za nastavnike su na istom linku dostupni i nastavni materijali za osmišljavanje kreativnih i zanimljivih satova.

Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
Festival prava djece - 2024.
Sva prava pridržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content