ZA ŠKOLE

U sklopu nastave organizirajte 40-minutnu projekciju, a uz pomoć nastavnih priprema kasnije dodatno obradite teme koje su filmovi otvorili. Prijavite se na e-mail adresu festivalpravadjece[at]alternator.hr, i pridružite nam se u novom izdanju „Malog festivala za velike teme“. Veselimo se druženju s vama u virtualnom svijetu!

DJEČJE STVARALAŠTVO

Program Dječje stvaralaštvo ove godine donosi 8 filmova koje su snimala djeca iz filmskih družina i klubova. Dječje stvaralaštvo važan je dio našeg Festivala jer putem ovih filmova djeca se obraćaju izravno svojim vršnjacima i pričaju im o temama koje su im bliske i zanimljive. Filmovi koje smo pripremili prikladni su za djecu od 4. do 8. razreda osnovne škole. 
VIŠE

STVARALAŠTVO MLADIH

Program Stvaralaštvo mladih ove godine donosi 8 filmova koje su snimala djeca i mladi iz filmskih družina i klubova iz Hrvatske i svijeta. Stvaralaštvo mladih važan je dio našeg Festivala jer putem ovih filmova oni se obraćaju izravno svojim vršnjacima i pričaju im o temama koje su im bliske i zanimljive. Filmovi koje smo pripremili prikladni su za učenike svih razreda srednje škole. 
VIŠE

RAZGOVOR POČINJE FILMOM

Kvalitetni filmovi koji otvaraju ozbiljne životne teme odličan su uvod u raspravu s učenicima, što i jest krajnji cilj ove aktivnosti. Naši stručnjaci pripremili su vam pripreme, uz pomoć koje ćete lakše strukturirati raspravu i ukazati učenicima na najvažnije teme koje ovogodišnji film otvara. Ovogodišnji film „Povezivanje“ primjeren je za sve razrede srednjih škola.

VIŠE
Festival prava djece, kao jedini u potpunosti inkluzivni festival u Hrvatskoj, donosi filmove koji su prilagođeni za osobe sa senzornim oštećenjima. Naši filmovi dolaze sa standardiziranim titlovima za osobe s oštećenjem sluha i audiodeskripcijom kako bi učenici s oštećenjem vida mogli ravnopravno sudjelovati u projekciji. Svi filmovi koje prikazujemo na festivalu tako su dostupni u dvije verzije, a sve s ciljem da naš festival bude dostupan baš svima.  
Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
© Copyright 2022 - Festival prava djece- Sva prava pridržana
eyecamera-videoscreen linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram