31. siječnja 2022.

UPOZNAJTE NAŠEG NOVOG UMJETNIČKOG DIREKTORA

S velikim zadovoljstvom vam predstavljamo novog umjetničkog direktora Festivala prava djece, dugogodišnjeg suradnika, Paška Vukasovića. Glas koji ste puno puta imali prilike čuti u audio-deskripcijama filmova u programu Festivala pripada ovome mladom glumcu, redatelju, dramskom piscu i voditelju umjetničke organizacije Boom!Teatar. Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu a odnedavno je doktorand na poslijediplomskom sveučilišnom studiju „Sociologija: vrijednost, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu“. U angažmanu je u Gradskom kazalištu Trešnja, gdje ga možete vidjeti u predstavama za djecu. Osim matičnog kazališta, glumio je u predstavama na Dubrovačkim ljetnim igrama, u kazalištu Mala scena, surađivao s brojnim nezavisnim umjetničkim organizacija, te glumio u režiji Ivice Buljana, Senke Bulić, Ivana Lea Leme i drugih domaćih redatelja. Koautor je dramskog teksta  i redatelj nagrađivane istoimene predstave „Aut“ u kazalištu Mala scena, a od ove godine, kao producent Boom!Teatra, odgovorna je osoba nove nezavisne kazališne scene u Zagrebu. 

Ujedno želimo zahvaliti dosadašnjoj umjetničkoj direktorici, Tatjani Aćimović, na cjelokupnom dosadašnjem doprinosu, odvažnosti, kreativnosti, neiscrpnoj energiji i trudu. Tatjana je u sklopu Festivala pomicala granice i uvijek u fokus stavljala marginalizirane grupe a taj put nastavlja u razvoju novog društvenog poduzeća kao i u drugim pothvatima i inicijativama koje daju važan doprinos jačanju kapaciteta zajednice, posebno najosjetljivijih među nama.

Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
Festival prava djece - 2023.
Sva prava pridržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content