Razgovor počinje filmom

Programska cjelina Razgovor počinje filmom iz godine u godinu privlači učenike srednjih škola koji uživaju u kvalitetnim filmovima europske i svjetske produkcije, a nakon pogledanog filma, uz podršku stručnjaka i moderatora, angažirano raspravljaju o temama koje je film otvorio.

Razgovor se događa u sklopu nastave. Prijavite se za sudjelovanje kako biste dobili pristup filmu i našim pripremama koje sastavljaju stručnjaci. Filmovi koje prikazujemo svake godine otvaraju neku od brojnih tema koje su mladima bolne, ali su dio njihova odrastanja. Pridružite nam se u ovoj aktivnosti i potaknite svoje učenike i učenice na kritičku raspravu i dijalog. Film je prikladan za maturante srednjih škola.  

Voditeljica: Katarina Ivče Farnell

Katarina Ivče Farnell diplomirana je sociologinja i antropologinja s 15-godišnjim iskustvom rada u profitnom i neprofitnom sektoru. Do srpnja 2023. bila je zaposlena u Alternatoru kao koordinatorica programa. Vodila je niz radionica iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, političke pismenosti, komunikacija i drugih tema s djecom i mladima. 

Prijaviti se možete putem e-maila: festivalpravadjece[at]alternator.hr 

Srednja škola Glina - 24. listopada 2023.

Učenički dom Marija Jambrišak - 6. studeni 2023.
 

Kli(n)ka

Girl Gang
Švicarska, 2022., 53'
dokumentarni

Režija: Susanne Regina Meures
Produkcija: Christian Frei Filmproduction 

Sinopsis

Četrnaestogodišnja Leonie uspješna je tinejdžerska influencerica koja živi u predgrađu Berlina. Salijeću je milijuni pratitelja, kao i tvrtke koje je zasipavaju proizvodima. Kada Leonieni roditelji prepoznaju golem potencijal kćerinih internetskih aktivnosti, brzo preuzmu upravljanje. No Leonien život, kojim diktiraju brendovi i pritisak da proizvodi sadržaj, ima i tamnu stranu koju adrenalin, slava i besplatne tenisice ne mogu nadoknaditi. Redateljica se ne suzdržava u ogoljavanju života influencerice, svjetlosnim godinama udaljenog od javne percepcije. Film plovi vodama sustava društvenih mreža gdje se stvarnost rastapa u ništavilo, a na životu ga održavaju samo lajkovi i emotikoni. 

Festivali:
ZagrebDox
DOK.fest München
Doc Edge
CPH:DOX
Docville
Hot Docs
Millennium Docs Against Gravity
Athenis International Film Festival
Reykjavik International Film Festival
Sydeny Underground Film Festival 

Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
Festival prava djece - 2024.
Sva prava pridržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content