RAZGOVOR POČINJE FILMOM

Aktivnost Razgovor počinje filmom iz godine u godinu privlači učenike srednjih škola  koji uživaju u kvalitetnim filmovima europske i svjetske produkcije. Nakon pogledanog filma, uz podršku stručnjaka i moderatora, mladi raspravljaju o temama koje je film otvorio.

Povezivanje

Canada, 2020, 54'
dokumentarni film
Redateljica: Noemi Wats
Produkcija: Filmblanc
Festivali i nagrade:

LOS ANGELES INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
ACCOLADE GLOBAL FLIM COMPETITION
FRANKLIN INTERNATIONAL INDEPENDENT FILM FESTIVAL
INTERNATIONAL HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL
NORTH WEST FEST
CINE A LA VISTA

Termini:

12.10. ŠKOLA ZA MEDICINSKE SESTRE VRAPČE

13.10. TURISTIČKO UGOSTITELJSKA ŠKOLA ŠIBENIK

20.10. GIMNAZIJA BJELOVAR

25.10. SREDNJA ŠKOLA BAN JOSIP JELAČIĆ ZAPREŠIĆ

2.11. PRIRODOSLOVNA I GRAFIČKA ŠKOLA RIJEKA

2.11. ZDRAVSTVENO UČILIŠTE SPLIT
Sinopsis:
Gledanje dokumentarnog filma „Connecting the Dots“ koji obrađuje temu mentalnog zdravlja kroz prikaze života mladih diljem svijeta. Protagonisti otvoreno razgovaraju o svojim iskustvima na dosad neviđen način. Ovakav otvoren pristup osobito je važan u vremenu porasta anksioznosti i depresivnosti među mladima, a film teme mentalnog zdravlja iznosi na površinu te nudi inspirativne načine kako si pomoći i utjecati na zajednicu.

Ovaj dugometražni igrani film s naglaskom na razvoju likova prvi je film takve vrste koji u prvi plan stavlja mlade glasove koji govore o mentalnom zdravlju mladih. Njihove osobne pripovijesti vode narativ filma. Oni će nam reći gdje smo pogriješili i što treba promijeniti. Zovemo ih stručnjacima.

U iznimno kinematografskoj mizansceni, Povezivanje otkriva zašto je pred nama jedna cijela populacija mladih ljudi koji pate od anksioznosti i depresije te, prečesto, sami okončavaju svoje živote. Film razotkriva preventivne i nadahnjujuće načine rasvjetljavanja ove globalne krize mentalnog zdravlja mladih. Putujući svijetom, film odvodi publiku u zemlje poput Kanade, SAD-a, Brazila, Argentine, Zimbabvea i drugih.
Razgovor se događa u sklopu nastave. Prijavite se za sudjelovanje kako biste dobili pristup filmu i našim pripremama koje sastavljaju stručnjaci. Filmovi koje prikazujemo svake godine otvaraju neku od brojnih tema koje su mladima bolne, ali su dio njihova odrastanja. Pridružite nam se u ovoj aktivnosti i potaknite svoje učenike i učenice na kritičku raspravu i dijalog. Film je prikladan za maturante srednjih škola. 
Izvoditeljica aktivnosti:
Anamarija Vuić svoju je karijeru započela u nevladinom sektoru, u području zaštite dječjih prava. 2009. počinje volontirati na Hrabrom telefonu, nakon čega se zapošljava kao koordinatorica programa savjetodavnih linija, a od 2015. godine dio je Edukacijskog tima i supervizorica volontera. Psihologinja po struci, apsolventica gestalt psihoterapije, članica je Tima za psihološke krizne intervencije Društva za psihološku pomoć. Jedna je od osnivačica Zagrebačkog psihološkog društva.
Prijaviti se možete putem emaila festivalpravadjece [at]alternator.hr
Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
© Copyright 2022 - Festival prava djece- Sva prava pridržana
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram