RAZGOVOR POČINJE FILMOM

Nekoć poznata kao debatna projekcija, aktivnost „Razgovor počinje filmom“ iz godine u godinu privlači učenike srednjih škola koji uživaju u kvalitetnim filmovima europske i svjetske produkcije. Nakon pogledanog filma, uz podršku stručnjaka i moderatora, mladi raspravljaju o temama koje je film otvorio. 

Zovem se Baghdad / My Name Is Baghdad, Brazil, 2020, 99'

Redateljica: Caru Alves de Souza

Uloge: Grace Orsato, Karina Buhr, Marie Maymone, Helena Luz, Nick Batista, William Costa, João Paulo Bienemann, Gilda Nomacce, Paulette Pink, Emílio Serrano

Produkcija
: Manjericão Filmes
FESTIVALI I NAGRADE:

Berlin International Film Festival 2020 - Grand Prix međunarodnog žirija generacije 14plus 
Guanajuato International Film Festival 2020
Nara International Film Festival 2020
Gender Bender Festival 2020
Perlen – Queer Film Festival Hannover 2020
Sinopsis:
Film priča o 17-godišnjoj djevojci Baghdad koja vrijeme provodi na skateboardu, a živi u radničkom kvartu u Sao Paolu. Kao jedna od dviju djevojki u dominantno muškom društvu, odlično se snašla. No, tek kada upozna skupinu djevojaka na skateboardima, shvaća kako život može biti i drugačiji. Okružena snažnim ženskim uzorima, Baghdad uči kako se boriti protiv društvene opresije i seksizma.  
Razgovor ove godine filmom počinje u sklopu nastave, umjesto kao do sada – u kino dvoranama.
Prijavite se za sudjelovanje kako biste dobili pristup filmu i našim pripremama koje sastavljaju stručnjaci. Filmovi koje prikazujemo svake godine otvaraju neku od brojnih tema koje su mladima bolne, ali su dio njihova odrastanja. Do sada smo pričali o obiteljskom nasilju, raznim ovisnostima, depresiji i potrazi za vlastitim identitetom, a ove ćemo godine, kroz film „Moje ime je Baghdad“ imati priliku razgovarati o temi odrastanja u teškim uvjetima i izgradnji vlastitog identiteta kao djevojke u skupini dječaka. Pridružite nam se u ovoj aktivnosti i potaknite svoje učenike i učenice na kritičku raspravu i dijalog. Ova aktivnost traje 130 minuta, a film je prikladan za maturante srednjih škola.
Prijaviti se možete putem emaila: festivalpravadjece[at]alternator.hr
Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
© Copyright 2020 - Festival prava djece- All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram