15. studenoga 2021.

ODABRANI NAJBOLJI FILMOVI DJECE I MLADIH NA 13. FESTIVALU PRAVA DJECE

Ovogodišnji Dječji žiri i Žiri mladih iz selekcije 13. Festivala prava djece odabrali su filmove koji najbolje opisuju stanje djece i mladih u Hrvatskoj danas i teme koje ih muče.

Dječji žiri u kojem su Corina Kovačić (Mala Subotica), Emma Sofia Pereira Sajko (Zagreb) i Petra Kušec (Sveti Petar Orehovec) iz osnovnoškolskog bloka stvaralaštva djece „Školski objektiv“ odabrao je film #STOPcyberbullyingu Dramsko-medijske skupine Osnovne škole Dragalić iz Dragalića. 

Obrazloženje žirija:
Film #STOPcyberbullyingu progovara o problemu vršnjačkog zlostavljanja na društvenim mrežama. Autori su korištenjem stop-animacije prikazali kako svi doslovno „upijamo“ uvrede. Svatko od nas je barem jednom dobio ružni komentar. Film govori o temi s kojom se susrela većina djece u Hrvatskoj.

Pogledajte film

Žiri mladih u sastavuNina Topić (Omiš), Lucija Cerovec (Zagreb) i Aleksej Leon Gajica (Zagreb) je iz srednjoškolske međunarodne konkurencije „Mislim, dakle, snimam“ odabrao film CITSALP, filmske družine sDe La Salle College of Saint Benilde iz Filipina.

Obrazloženje žirija:

Film CITSALP izdvajamo zato što kroz vrhunsku animaciju i zanimljivu priču prikazuje jednu vrlo važnu temu, onu o klimatskim promjenama i globalnom zatopljenju. Koristeći osobnu priču film omogućuje da se svi s njim lako poistovjetimo. Govori nam da kao pojedinci možemo mnogo, čak mijenjati svijet.

Pogledajte film

Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
© Copyright 2020 - Festival prava djece- All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram