MISLIM, DAKLE SNIMAM

Blok stvaralaštva mladih - za srednje škole 
Blok stvaralaštva "Mislim, dakle snimam" primjeren je za učenike srednjih škola. Mladi iz filmskih družina i klubova diljem svijeta sudjelovali su u stvaranju filmova koji progovaraju o temama koje su njima važne, bliske i poznate. Baveći se tolerancijom, životom u pandemiji, prvim simpatijama, ali i vršnjačkim nasiljem, ovi kratki filmovi obrađuju široki spektar tema, a pomoći će vam u poticanju rasprave o istima na školskoj nastavi. Ovogodišnji filmovi birani su iz programa 24. Filmske revije mladeži i 12. Four River Film Festivala. Osim filmova koje možete pogledati na našem YouTube kanalu ili preuzeti putem Google Drive-a dostupne su vam i nastavne pripreme Foruma za slobodu odgoja pomoću kojih možete ostvariti još kvalitetniju raspravu. 
Filmove iz programa stvaralaštva mladih selektirao je Boško Picula, filmski kritičar.
NASTAVNE PRIPREME za obradu tema koje pojedini filmovi otvaraju preuzmite na poveznici.

Prijave za 12. Festival prava djece su završile. Hvala svima koji su se prijavili. Filmovi i nastavne pripreme ostat će dostupni i dalje, kako biste ih mogli koristiti u nastavi. 

OBRAZAC ZA PRIJAVU

PRIJAVI SE!
Prijave za 12. Festival prava djece su završile. Hvala svima koji su se prijavili.
Filmovi i nastavne pripreme ostat će dostupni i dalje, kako biste ih mogli koristiti u nastavi. 

Sve filmove možete pogledati na našem YouTube kanalu ili preuzeti putem Google Drive-a. Svi filmovi imaju standardizirane titlove za osobe s oštećenjem sluha.

Filmove prilagođene osobama s oštećenjem vida možete pogledati i preuzeti na sljedećim poveznicama:

POPIS FILMOVA

Sjećanje, Hrvatska, 2019, 4'58''

Igrani
Kratkometražni igrani film bavi se vizurom rata iz pozicije jednog dječaka.
Redatelj: Karlo Špoljar
Produkcija: samostalni autor

Krik, Hrvatska, 2020, 48''

Slobodni stil
Krik stvara mnogo buke i donosi određenu količinu emocije. Jednom kad pošaljemo svoj krik u svijet, on traži jeku kako bi podijelio bol sa strancima koji dijele njegove osjećaje. 
Redatelji: Josip Skledar, Jurica Nikolić
Produkcija: FKVK Zaprešić

Odraz tišine, Hrvatska, 2019, 4'10''

Igrani
Pratimo djevojku u raznim emotivnim stanjima. Opterećena strahom i nesigurnostima, ona pokušava ignorirati negativne glasove u glavi i povratiti svoje izgubljeno samopouzdanje. 
Redateljica: Mihaela Kobašlić
Produkcija: Kinoklub Karlovac

What the Rain Hides, Sjeverna Makedonija, 2019, 5'49''

Igrani
U filmu pratimo unutarnja previranja i nemire jednog internacionalnog studenta tijekom njegovog prvog dana nastave u inozemstvu. 
Redatelj: Sergej Sarchevski
U filmu sudjelovali / in cooperation with: Jan Krevatin, Christopher Fernandez, Charlotte Elson-Whittaker, Monika Groening, Tanja Balac, Maksim Sarchevski, Milijana Bogdanoska, Tom Stafford, Aleksandar Mitevski
Produkcija: samostalni autor

Tišina, Australija, 2019, 10’

Animirani
Boraveći u svemirskim prostranstvima, astronaut dolazi do važne spoznaje o samom sebi. Istina je zapisana u zvijezdama, ali što će točno on otkriti? 
Redatelj: Radheya Jegatheva
U filmu sudjelovali: Jay Jay Jegathesan, Karima Hoisan, Martina Zeiner, Bruna Aguilar
Produkcija: samostalni autor

Veselica za kraj, Hrvatska, 2020, 10'38''

Dokumentarni
Dorian završava svoje srednjoškolsko obrazovanje, dakle – maturant je! Cijeli se taj proces ove godine odvija u vrlo neobičnom izdanju. Zbog epidemije koronavirusa, Dorian je primoran zatvoriti se u stan te u njemu ostati najmanje dva tjedna. Kako su dosezi pandemije bivali sve širi, karantena se protegnula na neograničeno vrijeme pa ovogodišnji maturanti po tretmanu i djelovanju postaju itekako posebna skupina. Sa svojim najbližim prijateljima to shvaća i Dorian, koji uskoro postaje student ili se barem nada tome.
Redatelj: Dorian Vicić
Produkcija: Udruga Blank
Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na: festivalpravadjece[at]alternator.hr 
Nakon odrađenih aktivnosti, ljubazno Vas molimo da ispunite kratki evaluacijski upitnik 

Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
© Copyright 2020 - Festival prava djece- All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram