17. studenoga 2023.

Festivalski forumi

U sklopu Festivala organizirano je pet aktivnosti uživo i dvije aktivnosti online s mladima u obliku Festivalskih foruma – interaktivnih radionica s temama povezanim s Europskom godinom vještina. Na radionicama je sudjelovala Carmen Gruber, Voditeljica odjela za komunikaciju, partnerstva i mreže Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Na pet radionica uživo sudjelovalo je 109 mladih iz srednjih škola u Zagrebu i Glini.

Radionica pod nazivom Paint&Talk_Kako mi EU može pomoći u mom slobodnom vremenu održana 6. studenog 2023. u Centru mladih Ribnjak okupila je učenike 3. i 4. razreda Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu. Na radionici koju je vodio Domagoj Morić mladi su imali priliku kroz likovno izražavanje izraziti svoje mišljenje o Europskoj uniji te dati vlastite prijedloge za unaprjeđenje programa za mlade. Radionici se pridružila i potpredsjednica Europske komisije za demografiju i demokraciju Dubravka Šuica.

Cilj radionice Kratka kuharica kvalitetnih komunikacijskih vještina: Budi proaktivan_na komunkator:ica održane 7. studenog 2023. u XVI. Gimnaziji u Zagrebu bio je upoznati sudionike s načelima kvalitetne komunikacije s naglaskom na interkulturalnu i javnu komunikaciju. Radionicu je vodio Domagoj Morić.

Uživo su održane i dvije radionice pod nazivom Lažne vijesti oko mene i u mojoj školi. Prva radionica je održana 3. studenog 2023. u Srednjoj školi Glina, a na drugoj radionici održanoj 13. studenog u Kući Europe u Zagrebu gdje su sudjelovali učenici 4. razreda Nadbiskupske klasične gimnazije iz Zagreba. Radionice je održala Ivana Sučić koja je učenike naučila kako prepoznati lažnu vijest i provjeriti izvore vijesti.

Na online radionicama je sudjelovalo 34 mladih. Online su održane dvije radionice na temu „Lažne vijesti oko mene i u mojoj školi“. Prva radionica je održana 15. studenog 2023. u Srednjoj školi Bol dok je druga održana 17. studenog 2023. u Gimnaziji Požega. Voditelj radionica je bio Domagoj Morić.

Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
Festival prava djece - 2024.
Sva prava pridržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content