Okrugli stol

Pravo je vrijeme za slobodno vrijeme!

Kada pričamo o mentalnom zdravlju djece i mladih posljednjih se godinauglavnom spominju isti izrazi koji sa sobom vuku ono negativno – lockdown, potresi, pristisak, obaveze… Zaboravljamo na to da je za mentalno zdravlje bitno i naše slobodno vrijeme – vrijeme u kojem uzimamo predah od svakodnevne rutine i u kojem sami kreiramo aktivnosti koje nas ispunjavaju.

Slobodno vrijeme nudi priliku djeci i mladima da se bave aktivnostima koje vole, istražuju svoje interese, razvijaju vještine, grade odnose i da se jednostavno – zabave. Učinkovito njegujući njihovo slobodno vrijeme, možemo podržati njihov cjelovit razvoj i postaviti temelje za uravnoteženo i ispunjeno djetinjstvo. Slobodno vrijeme važno je i za smanjenje razine stresa, tjeskobe i depresije, poboljšanje raspoloženja i za više razine pozitivnih emocija.

Festival dječjih prava fokusira se zato u svojem 15. izdanju na slobodno vrijeme djece i mladih, na to dragocjeno razdoblje tijekom kojeg mali mladi umovi mogu istraživati, učiti i zabavljati se.

O tome zašto je važno imati dovoljno slobodnog vremena te kako ga najbolje iskoristiti razgovaramo na okruglom stolu koji će se održati u srijedu, 11. listopada 2023., u 11 sati u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu (Park Ribnjak 1).  

Na okruglom stolu sudjeluju:

Anamarija Friga, učenica 5. razreda OŠ Ivana Filipovića

Sonja Dušek, učenica 7. razreda OŠ Matka Laginje

Petar Sturz Vujadinović, učenik 2. razreda XV. Gimnazije

Antonio Horvatin, učenik 4. razreda Škole za medicinske sestre Vrapče

Nada Kegalj, psihologinja u OŠ Podmurvice u Rijeci

Ida Prester, voditeljica i glazbenica

Okrugli stol moderirat će Ivana Sučić, diplomirana novinarka, voditeljica i urednica u radijskom programu Hrvatske radiotelevizije. 

Snimku okruglog stola možete pogledati ovdje.

Adresa: Medveščak 53, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4844 396
Email: festivalpravadjece[at]alternator.hr
Festival prava djece - 2024.
Sva prava pridržana.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content